• English flag

VærDig

Få hjælp og støtte til tanker om krop, kost og motion

Hvor går man hen, når man er ung og tænker rigtigt meget på sin krop, når man sulter sig selv for at blive slank, eller kaster op efter måltiderne? Hvem kan man snakke med, når man er begyndt at smide sin frokost ud, og man selv synes, at man er for tyk? Hvad gør man, hvis ens barn begynder at ændre adfærd i forhold til kost, krop og motion?

Du kontakter VærDig.

I dag oplever mange børn og unge med en spiseforstyrrelse – og deres familier - at  der først er hjælp at hente, når spiseforstyrrelsen er blevet rigtigt voldsom - og i alt for mange tilfælde udvikler spiseforstyrrelsen sig til at blive livstruende. I VærDig ønsker vi at sætte tidligt ind, inden problemerne vokser sig for store, og vi vil gentænke, hvordan vi kan forebygge, at børn og unge får en spiseforstyrrelse.

VærDig er et rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år og deres pårørende. Rådgivningen kan foregå individuelt, i grupper eller som familiesamtaler. Kernen i VærDig er de mobile teams, der rykker ud med rådgivning der, hvor den unge og familien ønsker det – det kan være i eget hjem, på en uddannelsesinstitution, i det nærmeste headspace eller noget helt fjerde.

I VærDig anerkender vi, at en spiseforstyrrelse ofte er et middel til at håndtere stress, kaos eller bekymringer i hverdagen. I VærDig er vores hovedfokus derfor ikke kun på vægt og mad. Ved at møde den unge i øjenhøjde og med nysgerrighed og respekt taler vi om de tanker, bekymringer eller begivenheder, der ligger til grund for den unges spiseforstyrrelse eller risikoadfærd. Hvis det er nødvendigt, er vi altid klar til at henvise til andre og mere specialiserede tilbud eller til behandling indenfor psykiatrien.

Du kan læse mere om VærDig her